Newsflash
Internaționale

Bermet Baryktabasova: „Ne întoarcem în Evul Mediu”

de Dr. Alina SIMACHE - apr. 23 2021
Bermet Baryktabasova: „Ne întoarcem în Evul Mediu”

Ministrul Sănătăţii din Kârgâzstan recomandă utilizarea unui tonic pe bază de plante drept remediu miraculos pentru infecţia cu SARS-CoV-2, în ciuda avertismentelor unui expert medical, care susţine că ar putea conţine otravă potenţial letală.

Pentru a demonstra siguranţa tonicului, ministrul a băut soluţia realizată din rădăcinile Aconitum soongaricum în cadrul unui eveniment online. „Cei cu simptome moderate se recuperează într-o zi, iar cei cu forme severe ar trebui să îl administreze [tonicul] timp de trei-patru zile”, a spus Alymkadyr Beishenaliyev.
Eficienţa remediului este contestată de experţi, acesta fiind considerat chiar periculos. Aconitum este „cea mai otrăvitoare plantă din Kârgâzstan. (...) Chiar și cele mai mici doze ale extractului său au un puternic efect negativ asupra organismului, iar persoana ar putea deceda rapid. (...) Ne întoarcem în Evul Mediu”, avertizează Bermet Baryktabasova, expert medical și fost consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii din Kârgâzstan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe