Newsflash
Internaționale

BioNTech ar putea adapta vaccinul în 6 săptămâni la noua variantă a SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - dec. 23 2020
BioNTech ar putea adapta vaccinul în 6 săptămâni la noua variantă a SARS-CoV-2

Cofondatorul companiei BioNTech a declarat că este „foarte probabil” ca vaccinul produs de compania să funcționeze și împotriva variantei detectate recent în Marea Britanie.

Este vorba despre varianta SARS-CoV-2 care a suferit numeroase mutații și pe care oamenii de știință au descoperit-o în Marea Britanie recent.

Totodată, șeful BioNTech a declarat că, dacă este necesar, ar putea adapta vaccinul împotriva COVID-19 în decurs de șase săptămâni, scrie medicalxpress.com.

vaccin candidat pentru covid-19 companie moderna cerere punere pe piata ue

„Din punct de vedere științific, este foarte probabil ca răspunsul imun de la acest vaccin să poată face față și noii variante de coronavirus”, a declarat Uğur Şahin, directorul general al BioNTech.

Dar dacă este necesar, „în principiu, frumusețea tehnologiei este că putem începe direct să realizăm un vaccin care să mimeze complet această mutație nouă – am putea să oferim, tehnic vorbind, un nou vaccin în decurs de șase săptămâni”, a spus directorul companiei farmaceutice menționate.

V-ar putea interesa și: O nouă variantă de SARS-CoV-2, identificată în Marea Britanie

Ugur-Sahin

Uğur Şahin a mai spus că varianta de SARS-CoV-2 detectată în Marea Britanie are nouă mutații, și nu doar una, așa cum se întâmplă în mod frecvent.

„Avem încredere din punct de vedere științific că vaccinul ar putea să protejeze, dar vom ști acest lucru doar dacă se efectuează experimente... Vom publica datele cât de curând posibil”, a adăugat Uğur Şahin.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe