Newsflash
Internaționale

BioNTech intenționează să dezvolte un vaccin împotriva malariei

de Dorina Novac - iul. 28 2021
BioNTech intenționează să dezvolte un vaccin împotriva malariei

Compania farmaceutică germană BioNTech dorește să dezvolte un vaccin împotriva malariei, bazat pe tehnologia ARN mesager, și își propune să înceapă testele clinice până la sfârșitul anului 2022.

BioNTech a precizat că intenţionează să dezvolte un vaccin sigur şi cu o eficienţă ridicată pe bază de ARN mesager, care să garanteze o imunitate pe termen lung împotriva malariei, scrie Agerpres.

malarie

Compania analizează totodată modalităţile de a instala o facilitate de producţie în Africa, unde să poată fi fabricate vaccinuri de tip ARNm, se mai precizează într-un comunicat.

„Compania germană, cu sediul în oraşul Mainz, s-a asociat cu gigantul farmaceutic american Pfizer, dezvoltând împreună unul dintre primele vaccinuri pe baza ARN mesager împotriva noului coronavirus care au fost aprobate pentru utilizare la nivel global”, transmite sursa citată.

Malaria este considerată una dintre cele mai periculoase boli infecţioase din lume. În 2019, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat 229 de milioane de cazuri şi peste 400.000 de decese asociate, cele mai multe în rândul copiilor cu vârste sub cinci ani.

Oamenii de ştiinţă lucrează de mai multe decenii la crearea unui vaccin eficient împotriva malariei, dar niciunul nu a fost autorizat până în prezent.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe