Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

BioNTech își îndreaptă atenția spre noi terapii împotriva cancerului

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 16 noiembrie 2021, ora 15:02

Compania germană BioNTech, care a beneficiat de atenție la nivel global pentru parteneriatul său cu Pfizer în ceea ce privește vaccinul împotriva COVID-19, are acum în prim-plan o altă țintă: cancerul.

Reprezentanții BioNTech anunță că își îndreaptă atenția din nou asupra unei ținte a ARN-ului mesager, și anume cancerul. Uğur Şahin, CEO la BioNTech, a prezentat recent date cu privire la o nouă terapie cu celule, în cadrul conferinței Society for Immunotherapy of Cancer care a avut loc recent în Washington, D.C., scrie www.axios.com

Ugur-Sahin
Uğur Şahin, CEO la BioNTech

„Noi avem acum o schiță pentru vaccinurile pentru bolile infecțioase”, a declarat Uğur Şahin în fața reporterilor, cu privire la impactul pe care l-a avut dezvoltarea unui vaccin COVID-19 asupra viitorului tehnologiei cu ARN mesager.

El a mai spus că nu doar se dovedește eficiența tehnologiei pe bază de ARN mesager, ci și crearea unui proces necesar pentru a dezvolta și furniza un produs făcut cu ajutorul ARN-ului mesager.

Dincolo de producția unor vaccinuri împotriva COVID-19, BioNTech, compania pe care o conduce, a efectuat deja studii clinice cu privire la imunoterapia folosită pentru cancer, adică noi medicamente care sunt candidați pentru a ținti această boală.

Dar, arată sursa citată, CEO-ul BioNTech crede că tehnologia pe bază de ARN mesager va fi folosită pentru orice, începând de la vaccinurile pentru HIV, malarie și tuberculoză, având aplicații și în bolile de inimă, cât și în bolile sistemului nervos central.

„A deschis o ușă pentru o nouă clasă farmaceutică și noi credem că această inovație poate fi comparată cu inovația de acum aproape 40 de ani cu privire la tehnologia ADN recombinant”, a mai declarat Uğur Şahin.

Etichete: vaccin Pfizer-BioNTech biontech CEO BioNTech Ugur Sahin tehnologie arn mesager arn mesager ADN recombinant tratament imunoterapie imunoterapie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.