Newsflash
Internaționale

Boosterul convenţional ar putea fi suficient împotriva Omicron

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 11 2022
Boosterul convenţional ar putea fi suficient împotriva Omicron

Rezultatele unui nou studiu american, efectuat pe maimuţe, ne arată că un booster special creat pentru varianta Omicron nu ar avea un efect diferit faţă de un booster obișnuit.

        Boosterul de la Moderna existent pe piaţă a determinat rezultate similare comparativ cu administrarea unui booster creat special pentru varianta Omicron. Studiul, care urmează a fi peer-reviewed, a inclus maimuţe care au fost vaccinate cu două doze de vaccin Moderna. Apoi, la distanţă de nouă luni, le-a fost administrat un booster convenţional sau unul specific, îndreptat împotriva variantei Omicron.

        Ambele tipuri de boostere administrate au determinat creșteri comparabile și semnificative ale titrului de anticorpi neutralizanţi. Daniel Douek, de la Institutul Naţional pentru Alergii și Boli Infecţioase, unul dintre conducătorii studiului, consideră că aceste vești sunt foarte bune, ele semnalând faptul că vaccinul nu trebuie modificat radical pentru a ţinti și varianta Omicron. Metodologia studiului efectuat pe maimuţe constă în vaccinarea acestora și apoi infectarea lor cu virus, pentru a măsura răspunsul imun. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele la subiecţi umani. Companiile Pfizer și Moderna au început deja testarea unor boostere specifice pentru Omicron.

 


Notă autor:

https://www.dw.com/en/covid-digest-monkey-study-finds-omicron-booster-may-not-be-needed/a-60669076

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe