Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Boosterul specific Omicron ar putea creşte nivelul de protecţie

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 4 iulie 2022, ora 12:45

Vaccinurile anti-COVID modificate pentru a include varianta Omicron pot îmbunătăți nivelul de protecție atunci când sunt utilizate ca doză de rapel, au declarat, vineri, EMA și alte autorități de reglementare în domeniul sănătății la nivel mondial.

În urma unei întâlniri care a avut loc joi, 30 iunie, EMA a declarat că autoritățile de reglementare au convenit asupra principiilor esențiale pentru actualizarea vaccinurilor împotriva COVID-19, astfel încât acestea să răspundă variantelor emergente, scrie Reuters.

vaccinuri omicron

În timp ce vaccinurile existente împotriva coronavirusului continuă să ofere o bună protecție la riscul de spitalizare și deces, eficacitatea vaccinului a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat.

„Un rapel specific împotriva Omicron sau bivalent – adică un vaccin care include atât noua variantă, cât și cea originală de coronavirus – ar putea «crește și extinde» protecția”, se arată într-un comunicat al EMA.

Declarația se referă în mod specific la vaccinurile ARNm. Atât Pfizer, cât și Moderna au testat versiuni „readaptate” ale vaccinurilor lor pentru a include varianta Omicron.

Vaccinurile care includ alte variante, de exemplu varianta Beta, ar putea fi, de asemenea, luate în considerare pentru a fi utilizate ca doze de rapel dacă datele din studiile clinice demonstrează un nivel adecvat de neutralizare împotriva Omicron și a altor variante de îngrijorare, se arată în comunicat.

Etichete: omicron EMA vaccin omicron noua varianta coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.