Newsflash
Internaționale

Câinii special antrenaţi, alternativă pentru testarea SARS-CoV-2?

de Dr. Alina SIMACHE - mai 22 2020
Câinii special antrenaţi, alternativă pentru testarea SARS-CoV-2?

Noul coronavirus ar putea fi detectat de câini special antrenaţi, aceasta fiind o metodă de testare non-invazivă accesibilă.

Caini special antrenati pentru testarea COVIDAutorităţile guvernamentale din Marea Britanie au investit, recent, 500.000 de lire pentru finanţarea cercetărilor în acest domeniu, conform Reuters.

Studiile vor fi realizate de cercetători de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, Durham University și Medical Detection Dogs. „Câinii specializaţi pot detecta deja anumite neoplazii (...)

Considerăm că această inovaţie ar putea furniza rezultate rapide, ca parte a unei strategii de testare mai amplă”, a declarat ministrul britanic al Inovaţiei, James Bethell.

Câinii incluși în studiu vor primi mostre provenite de la pacienţii COVID-19 din Londra, fiind special antrenaţi să distingă mirosul specific acestora de cel al persoanelor neinfectate. Un câine instruit specific ar putea verifica până la 250 de persoane într-o oră.

Astfel, această metodă de testare ar putea fi implementată cu succes în spaţiile publice și în aeroporturi. Și alţi savanţi din SUA și Franţa au anunţat iniţiative similare de antrenare specifică a câinilor pentru detectarea noului coronavirus, iar primele rezultate sunt așteptate cu nerăbdare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe