Newsflash
Internaționale

Calitatea aerului, monitorizată în școli

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - oct. 15 2021
Calitatea aerului, monitorizată în școli

Un nou trend a apărut odată cu începerea școlii în Statele Unite ale Americii. Mulţi părinţi își trimit copiii cu dispozitive care monitorizează calitatea aerului și pot detecta nivelul de dioxid de carbon al acestuia, pentru a se asigura că școala reprezintă un mediu sigur pentru cei mici.

3

     Dispozitivele evaluează rapid cât de proaspăt este aerul în cadrul școlii. Nivelurile scăzute de dioxid de carbon pot indica o încăpere bine ventilată. De exemplu, un părinte a observat că în cadrul cantinei unei școli din SUA, concentraţia dioxidului de carbon era dublă faţă de cea recomandată de CDC și a solicitat ca elevii să ia masa în aer liber. Câteva școli au utilizat aceste dispozitive ca parte a metodelor de prevenţie împotriva COVID-19. În New York, autorităţile au distribuit asemenea dispozitive în toate școlile publice și, urmând exemplul acestora, Guvernul britanic a anunţat că va face același lucru. Un astfel de monitor poate costa câteva sute de dolari sau chiar mai mult, iar părinţii le ascund în ghiozdanele copiilor.

        Deși dispozitivele pot fi setate pentru a face înregistrări la fiecare câteva minute, acestea funcţionează cel mai bine când sunt în aer liber. Potrivit afirmaţiilor părinţilor, aceștia au început să se îngrijoreze în ceea ce privește mediul în care învaţă copiii lor, iar multe dintre școli nu au fost transparente cu privire la ventilaţie. Într-o sală de clasă, nivelul de CO2 înregistrat a fost de 1.300 de particule per milion, iar CDC recomandă ca nivelul de CO2 să nu depășească 800 de particule per milion.

 


Notă autor:

https://www.nytimes.com/2021/10/10/health/coronavirus-ventilation-carbon-dioxide.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe