Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Calitatea aerului, monitorizată în școli

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 15 octombrie 2021

Un nou trend a apărut odată cu începerea școlii în Statele Unite ale Americii. Mulţi părinţi își trimit copiii cu dispozitive care monitorizează calitatea aerului și pot detecta nivelul de dioxid de carbon al acestuia, pentru a se asigura că școala reprezintă un mediu sigur pentru cei mici.

3

     Dispozitivele evaluează rapid cât de proaspăt este aerul în cadrul școlii. Nivelurile scăzute de dioxid de carbon pot indica o încăpere bine ventilată. De exemplu, un părinte a observat că în cadrul cantinei unei școli din SUA, concentraţia dioxidului de carbon era dublă faţă de cea recomandată de CDC și a solicitat ca elevii să ia masa în aer liber. Câteva școli au utilizat aceste dispozitive ca parte a metodelor de prevenţie împotriva COVID-19. În New York, autorităţile au distribuit asemenea dispozitive în toate școlile publice și, urmând exemplul acestora, Guvernul britanic a anunţat că va face același lucru. Un astfel de monitor poate costa câteva sute de dolari sau chiar mai mult, iar părinţii le ascund în ghiozdanele copiilor.

        Deși dispozitivele pot fi setate pentru a face înregistrări la fiecare câteva minute, acestea funcţionează cel mai bine când sunt în aer liber. Potrivit afirmaţiilor părinţilor, aceștia au început să se îngrijoreze în ceea ce privește mediul în care învaţă copiii lor, iar multe dintre școli nu au fost transparente cu privire la ventilaţie. Într-o sală de clasă, nivelul de CO2 înregistrat a fost de 1.300 de particule per milion, iar CDC recomandă ca nivelul de CO2 să nu depășească 800 de particule per milion.

 

https://www.nytimes.com/2021/10/10/health/coronavirus-ventilation-carbon-dioxide.html

Etichete: calitatea aerului scoala sala de clasa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.