Newsflash
Internaționale

Campanie de vaccinare anti-HPV în Franța

de Dorina Novac - mar. 1 2023
Campanie de vaccinare anti-HPV în Franța

Emmanuel Macron a anunţat o campanie de vaccinare gratuită „la scară largă” a adolescenţilor din colegii pentru a eradica papilomavirusul, care cauzează în fiecare an peste 6.000 de cazuri de cancer în Franţa.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aceste tipuri de cancer ar fi complet eradicabile prin screening şi vaccinare, scrie Agerpres.

campanie vaccinare

„O vaccinarea la scară largă previne multe tipuri de cancer”, a argumentat preşedintele francez Emmanuel Macron, în timp ce rata de acoperire a vaccinării împotriva papilomavirusului în Franţa este una dintre cele mai scăzute din Europa.

Acest virus, care afectează o mare majoritate a persoanelor active sexual, se află la originea diferitelor infecţii ale pielii şi mucoaselor. Dacă papilomavirusul este adesea benign, infecţia poate persista şi poate duce la leziuni precanceroase şi apoi la cancer.

Citește și: Campanie națională de promovare a programului de vaccinare anti-HPV

Din cele 6.000 de cazuri de cancer care ar fi atribuite anual unei astfel de infecţii în Franţa, majoritatea se referă la colul uterin, restul afectând anusul, sfera ORL, vulva, vaginul sau penisul.

Vaccinarea este recomandată fetelor şi băieţilor între 11 şi 14 ani. De asemenea, vaccinarea poate fi făcută până la vârsta de 19 ani şi rămâne posibil până la vârsta de 26 de ani pentru bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi.

Atunci când este făcut înainte de începerea vieţii sexuale, protecţia acordată de vaccin împotriva virusurilor este aproape 100%, susţine OMS.

Spre deosebire de alte ţări, vaccinarea în Franţa împotriva papilomavirusului se bazează pe o decizie a adolescentului sau a părinţilor săi de a face o programare la medic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe