Newsflash
Internaționale

Campanie de vaccinare împotriva poliomielitei cu sprijinul talibanilor

de Dorina Novac - nov. 8 2021
Campanie de vaccinare împotriva poliomielitei cu sprijinul talibanilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi agenţia pentru copii a Naţiunilor Unite au demarat, luni, o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în Afganistan, prima campanie naţională de combatere a bolii din ultimii trei ani.

Naikwali Shah Momim, coordonatorul Operaţiunilor Naţionale de Urgenţă pentru programul de poliomielită din cadrul Ministerului Sănătăţii din Afganistan, a precizat că campania a început luni în diferite părţi ale ţării, dar a subliniat că există multe obstacole asociate lipsei personalului calificat, scrie Reuters.

campanie de vaccinare

Potrivit OMS, campania, care își propune să ajungă la peste 3 milioane de copii, a primit sprijinul talibanilor, ceea ce ar permite echipelor să ajungă la copiii din zonele anterior inaccesibile din țară.

„Urgența cu care conducerea talibană dorește ca campania împotriva poliomielitei să continue demonstrează un angajament comun de a menține sistemul de sănătate și de a relua imunizările esențiale pentru a preveni apariția unor noi focare de boală”, a declarat Ahmed Al Mandhari, directorul regional al OMS pentru Mediterana de Est.

Cu toate acestea, Momim a spus că este nevoie de mai multă pregătire pentru echipele din zonele îndepărtate, astfel încât programul să debuteze în locuri precum Kabul.

Afganistanul şi Pakistanul sunt ultimele ţări din lume în care există poliomielită endemică, o boală infecţioasă și incurabilă, transmisă prin canalizare, ce poate provoca paralizie la copiii mici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe