Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Canada a autorizat pastila anti-COVID de la Pfizer

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 18 ianuarie 2022, ora 13:00

Utilizarea pastilei împotriva COVID-19 de la Pfizer, comercializată sub denumirea de Paxlovid, a fost autorizată în Canada, a anunţat Ministerul Sănătăţii canadian.

Acest medicament antiviral va putea fi administrat adulţilor cu o formă uşoară sau moderată de COVID-19 şi care prezintă un risc crescut de evoluţie spre o boală gravă, inclusiv risc de spitalizare sau de deces, potrivit unui comunicat, scrie Agerpres.

pastila anti-COVID
Sursă imagine: france24.com

Cu toate acestea, ministerul a atenţionat că niciun medicament, chiar şi Paxlovid, nu poate înlocui vaccinarea.

Persoanele nevaccinate sunt vulnerabile, a avertizat ministrul sănătăţii canadian, Jean-Yves Duclos, în timpul unei conferinţe de presă.

„Sper că toată lumea va înţelege că este mai bine să previi, decât să tratezi. (...) Paxlovid nu garantează că persoana va fi salvată”, a adăugat acesta.

Autorităţile de sănătate publică au calificat această pastilă drept o nouă opţiune terapeutică importantă şi au subliniat că este vorba de primul tratament anti-COVID-19 ce poate fi utilizat de pacienţi la domiciliu.

La ora actuală, 30.000 de tratamente au fost primite de Canada şi 120.000 ar urma să sosească până la sfârşitul lunii martie, a precizat ministrul canadian pentru servicii publice şi aprovizionare, Filomena Tassi.

Etichete: medicament antiviral Paxlovid pastila anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.