Newsflash
Internaționale

Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră

de L. Budin - sept. 27 2022
Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră

Guvernul canadian a anunţat că de sâmbătă, 1octombrie, vor înceta toate restricţiile sanitare la graniţe, care vizează combaterea răspândirii COVID -19.

Nu se va mai solicita vaccinarea obligatorie la intrarea în țară. Călătorii nu vor mai avea obligaţia de a fi supuşi unui screening, plasaţi în carantina sau izolaţi, informează AFP și Agerpres.

sosiri-aeroport

„Credem că suntem acum în măsură să modificăm abordarea frontierelor internaţionale”, a declarat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor Interguvernamentale, care a adăugat că „situaţia sanitară s-a ameliorat mult”.

Anterior, persoanele cu vârsta de peste 12 ani trebuiau să fie vaccinate pentru a intra în Canada sau să fie supuse unui test de screening înainte de intrare, la sosire, şi să fie plasate în carantina timp de 14 zile.

Teste aleatorii au fost de asemenea în vigoare pentru cei vaccinaţi. Canada a impus purtarea măştii în avioane şi trenuri.

Potrivit guvernului canadian, transmiterea virusului are loc în principal în ţară. Purtarea măştii este încă recomandată.

România ar putea fi gazda unui centru de excelență al OMS

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe