Newsflash
Internaționale

Canada: Quebec introduce o taxă pentru persoanele nevaccinate

de L. Budin - ian. 13 2022
Canada: Quebec introduce o taxă pentru persoanele nevaccinate

Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare, doar pentru persoanele nevaccinate, o nouă taxă numită „contribuţie pentru sănătate”.

Taxa este pentru „toţi adulţii care refuză să se vaccineze” și care generează astfel „o povară financiară” pentru locuitorii din Quebec, a declarat marţi premierul provinciei canadiene, François Legault, citat de AFP și Agerpres.

steag-canada

Potrivit acestuia, procentul de 10% din populaţia provinciei Quebec care nu a primit nicio doză de vaccin până în prezent nu ar trebui să aducă prejudicii celor 90% care s-au vaccinat.

„Nu trebuie să plătească toţi pentru asta”, a subliniat Legault în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că guvernul provinciei francofone se gândeşte ca suma de plătit să fie una semnificativă.

Prim-ministrul Quebecului a explicat că adulţii nevaccinaţi reprezintă jumătate dintre persoanele aflate la terapie intensivă şi a calificat situaţia ca fiind şocantă.

În încercarea de a opri noul val, provincia Quebec a anunţat pe 30 decembrie reinstaurarea anumitor restricţii, inclusiv interdicţia de circulaţiei pe timpul nopţii începând cu ora 22.00 şi interzicerea reuniunilor private.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe