Newsflash
Internaționale

Cancerul de sân, cel mai comun la nivel global

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 19 2021
Cancerul de sân, cel mai comun la nivel global

Cancerul de sân l-a depășit, în premieră, pe cel pulmonar în clasamentul celor mai comune neoplazii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 „Pentru prima dată, cancerul de sân reprezintă cel mai comun cancer la nivel global”, a declarat Andre Ilbawi, specialist al OMS în domeniul oncologic. În ultimele două decenii, cancerul pulmonar s-a situat pe primul loc în acest clasament, pe locul trei situându-se cancerul colorectal.

        Obezitatea la femei ar putea influenţa statisticile, fiind considerată un factor de risc comun pentru cancerul de sân. Potrivit oficialului OMS, pe măsură ce populaţia globală se dezvoltă și speranţa de viaţă este în creștere, se estimează că neoplaziile vor fi mai frecvent întâlnite, ajungând la o incidenţă de 30 de milioane de cazuri noi pe an în 2040, de la 19,3 milioane în 2020.

Foto 4

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/article/health-cancer/breast-cancer-overtakes-lung-as-most-common-cancer-who-idUKL8N2K82RV

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe