Newsflash
Internaționale

Caroline Wozniacki, parte dintr-o campanie pentru femeile cu boli inflamatorii cronice

de Florentina Ionescu - oct. 12 2020
Caroline Wozniacki, parte dintr-o campanie pentru femeile cu boli inflamatorii cronice

Fosta jucătoare profesionistă de tenis Caroline Wozniacki și o companie biofarmaceutică globală lansează campania Advantage Hers dedicată femeilor cu boli inflamatorii cronice.

În contextul în care astăzi este marcată la nivel global Ziua Mondială a Artritei, ne amintim și faptul că tânăra Caroline Wozniacki, câștigătoarea de mare șlem și o atletă de top, a fost diagnosticată cu artrită reumatoidă în timp ce juca încă tenis la nivel profesional.

Caroline Wozniacki

O companie biofarmaceutică globală, UCB, a încheiat recent un parteneriat cu campioana de talie mondială la tenis, Caroline Wozniacki, pentru a lansa Advantage Hers, o nouă inițiativă medicală globală majoră.

Campanie de sensibilizare

Inspirată de experiența personală a Carolinei legată de artrita reumatoidă, campania va crește nivelul de sensibilizare privind nevoile neîndeplinite a milioane de femei din întreaga lume care trăiesc cu boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazisul, și va furniza informații și susținere pentru a le încuraja să își asume roluri mai active în îngrijirea proprie, se arată într-un comunicat remis redacției.

„Cunosc din experiență dificultățile vieții de zi cu zi cu o boală cronică, cum este artrita reumatoidă, precum și întârzierile care pot exista, ce împiedică primirea unui diagnostic prompt și precis. De aceea mă bucur așa de mult să fac parte din Advantage Hers”, a declarat Caroline Wozniacki.

V-ar putea interesa și: Ziua Mondială a Artritei, marcată astăzi

Prin această nouă campanie de sensibilizare și încurajare, spune fosta jucătoare profesionistă de tenis, ea dorește să stabilească legături cu cât mai multe femei cu boli inflamatorii cronice din întreaga lume, pentru a inspira și a încuraja alte femei ca și ea și pentru a le oferi cât de multă susținere și cât de multe informații este posibil.

„Împreună, ne putem susține reciproc, astfel încât să obținem un avantaj asupra afecțiunii noastre – o victorie mică pe rând.”, a mai spus Caroline Wozniacki.

Câte milioane de femei suferă de boli inflamatorii cronice

Potrivit statisticilor, bolile inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, spondiloartrita axială, artrita psoriazică și psoriazisul, afectează mai mult de 180 de milioane de oameni din întreaga lume, dintre care aproximativ jumătate sunt femei.

Aceste afecțiuni cronice pot pune presiuni fizice și emoționale substanțiale asupra persoanelor care trăiesc cu ele. Simptomele pot varia, însă includ durere cronică, oboseală constantă, complicații gastrointestinale și infecții frecvente, precum și poveri emoționale, cum ar fi depresia sau anxietatea, și comorbidități precum diabetul și bolile cardiace.

Provocări unice și disparități de gen

Campania Advantage Hers este susținută de o necesitate de a îmbunătăți standardul de îngrijiri pentru femeile care au aceste boli inflamatorii cronice și de nevoia de a le echipa cu instrumentele care să le ajute să devină susținătoarele propriei îngrijiri.

Femeile cu aceste afecțiuni întâmpină provocări unice și disparități de gen, care trebuie adresate, inclusiv diagnostice întârziate pentru anumite afecțiuni ale femeilor, poveri fizice și mintale crescute comparativ cu bărbații care suferă de aceleași boli și preocupări neadresate cu privire la planificarea familială și la sarcină.

„Suntem inspirați de tenacitatea și mentalitatea de învingătoare a Carolinei în fața provocărilor sale medicale. Suntem mândri să colaborăm cu ea în acest nou program palpitant și să facem parte din călătoria sa legată de artrita reumatoidă”, a declarat Emmanuel Caeymaex, Executive Vice President Immunology Solutions and Head of US, UCB.

Potrivit acesteia, campania Advantage Hers reflectă angajamentul companiei biofarmaceutice sus menționate de a înțelege și adresa nevoile unice ale femeilor din întreaga lume cu aceste boli inflamatorii cronice și de a ajuta la aducerea unei schimbări semnificative în viețile lor.

Ca parte a programului, Caroline Wozniacki va împărtăși experiența sa legată de artrita reumatoidă pe toate canalele sale de socializare și va încuraja alte persoane să participe la conversație folosind #AdvantageHers.

De asemenea, fosta jucătoare profesionistă de tenis intenționează să își facă apariția la evenimente importante, pentru a-și împărtăși povestea și a crește nivelul de sensibilizare privind nevoile neîndeplinite ale femeilor cu aceste boli inflamatorii cronice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe