Newsflash
Internaționale

Casa Albă anticipează unda verde: vaccinul COVID pentru copii, gata de livrat în centre

de Florentina Ionescu - nov. 2 2021
Casa Albă anticipează unda verde: vaccinul COVID pentru copii, gata de livrat în centre

Vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste de la 5 ani până la 11 ani a fost deja ambalat și livrat, conform deciziei luate de administrația președintelui Statelor Unite.

Anticipând că SUA va primi undă verde de la specialiștii care sfătuiesc autoritățile în privința vaccinării copiilor (grupa de vârstă 5-11 ani), administrația Biden ambalează și transportă în prezent milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit unor declarații făcute luni la Casa Albă, scrie The Associated Press. Primele doze de vaccin ar putea să fie administrate micuților până la jumătatea săptămânii. 

vaccinare copii sua

„Nu așteptăm în privința operațiunilor și logisticii”, a declarat coordonatorul care se ocupă de vaccinurile împotriva infecției cu coronavirus, Jeff Zients.

Prin vaccinarea copiilor, Statele Unite speră să prevină un alt val al pandemiei de COVID-19 în lunile de iarnă, când oamenii petrec mai mult timp în interior și când bolile respiratorii se pot răspândi cu mai multă ușurință, mai precizează sursa citată.

Marți, un panel alcătuit special alcătuit din experți în domeniu de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) se va întâlni pentru a lua în considerare recomandările detaliate pentru administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

După ce experții din cadrul CDC vor face recomandările proprii, directorul agenției, dr. Rochelle Walensky, va da ordinul final.

Jeff Zients a mai declarat că guvernul american are suficiente doze de vaccin Pfizer pentru toate cele 28 de milioane de copii din grupa de vârstă 5-11 ani.

„Stăm foarte bine în ceea ce privește stocurile”, a spus Jeff Zients în cadrul unui briefing de presă, recent, pe tema coronavirusului.

Campania de vaccinare a copiilor va începe mai târziu, în decursul acestei săptămâni, și va intra complet în acțiune până săptămâna viitoare. Părinții din SUA vor putea să intre pe un site special, dedicat campaniei, pentru a găsi un centru de vaccinare din proximitate care oferă vaccinarea anti COVID-19 pentru copiii cu vârste de la 5 ani la 11 ani.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe