Newsflash
Internaționale

Cât reprezintă sănătatea mintală din PIB, în țările din Europa (INFOGRAFIC)

de Florentina Ionescu - aug. 27 2021
Cât reprezintă sănătatea mintală din PIB, în țările din Europa (INFOGRAFIC)

Cei de la Statista.com au realizat recent un infografic prin care încearcă să găsească răspunsul la întrebarea „Cât costă sănătatea mintală?” în Europa.

Potrivit analizei realizate de Statista.com, pandemia de COVID-19 a dus la o creștere a numărului de oameni care cer ajutor și susținere din partea psihologilor și psihoterapeuților.

Din analiză reiese că unele țări stau mai bine la acest capitol decât altele, când este vorba de suport psihologi acordat persoanelor care au nevoie. 

sanatate mintala costuri din PIB
Situația României: 2,1% - Infograficul complet este disponibil la finalul știrii.

Datele publicate de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) arată că îngrijirile acordate în domeniul sănătății mintale au fost neglijate și subfinanțate în rândul statelor membre ale Uniunii Europene vreme de ani buni.

Când vine vorba de Europa, în special, problemele din sfera sănătății mintale au avut un cost indirect masiv în termeni ce țin de o rată mai mare a șomajului și de pierderea productivității în anul 2015.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește sănătatea mintală și cheltuielile sociale, costul a fost mai mare în Danemarca, fiind egal cu 5,4% din produsul intern brut (PIB) al țării.

Costul a fost, de asemenea, mare în Finlanda, Țările de Jos, Belgia și Norvegia, cu 5% din PIB sau peste 5%. Potrivit analizei, țara noastră se situează la 2,1% din PIB costuri acordate sănătății mintale la nivelul anului 2015.

Infographic: How Much Does Mental Health Cost Europe? | Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe