Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cât reprezintă sănătatea mintală din PIB, în țările din Europa (INFOGRAFIC)

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 27 august 2021, ora 12:51

Cei de la Statista.com au realizat recent un infografic prin care încearcă să găsească răspunsul la întrebarea „Cât costă sănătatea mintală?” în Europa.

Potrivit analizei realizate de Statista.com, pandemia de COVID-19 a dus la o creștere a numărului de oameni care cer ajutor și susținere din partea psihologilor și psihoterapeuților.

Din analiză reiese că unele țări stau mai bine la acest capitol decât altele, când este vorba de suport psihologi acordat persoanelor care au nevoie. 

sanatate mintala costuri din PIB
Situația României: 2,1% - Infograficul complet este disponibil la finalul știrii.

Datele publicate de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) arată că îngrijirile acordate în domeniul sănătății mintale au fost neglijate și subfinanțate în rândul statelor membre ale Uniunii Europene vreme de ani buni.

Când vine vorba de Europa, în special, problemele din sfera sănătății mintale au avut un cost indirect masiv în termeni ce țin de o rată mai mare a șomajului și de pierderea productivității în anul 2015.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește sănătatea mintală și cheltuielile sociale, costul a fost mai mare în Danemarca, fiind egal cu 5,4% din produsul intern brut (PIB) al țării.

Costul a fost, de asemenea, mare în Finlanda, Țările de Jos, Belgia și Norvegia, cu 5% din PIB sau peste 5%. Potrivit analizei, țara noastră se situează la 2,1% din PIB costuri acordate sănătății mintale la nivelul anului 2015.

Infographic: How Much Does Mental Health Cost Europe? | Statista

Etichete: STATISTA sanatate mintala produsul intern brut suport psiho-emotional suport psihologic suport psihologic-emotional

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.