Newsflash
Internaționale

Cât reprezintă vaccinurile din vânzările marilor companii farma în 2021

de Florentina Ionescu - dec. 17 2021
Cât reprezintă vaccinurile din vânzările marilor companii farma în 2021

În ciuda vaccinurilor special create pentru boala COVID-19, aceste produse însumează doar o proporție minoră din vânzările marilor companii farmaceutice, arată o analiză.

Cei de la Statista.com au realizat la începutul lunii decembrie o analiză ce are în vedere industria farmaceutică globală. 

vaccinuri anual vanzari companii farma

În data de 8 decembrie 2020, Margaret Keenan a făcut istorie: femeia în vârstă de 90 de ani din Coventry, Anglia, a devenit prima persoană căreia i-a fost administrat un vaccin aprobat împotriva COVID-19. 12 luni mai târziu, peste 8 miliarde de doze de vaccin COVID au fost administrate la nivelul întregii lumi, făcând astfel lupta împotriva COVID-19 cea mai mare și cea mai rapidă campanie de vaccinare din istorie, arată jurnaliștii de la Statista.com.

Având în vedere scala la care se desfășoară campaniile de vaccinare împotriva COVID-19, nu pare deloc surprinzător că acele companii farmaceutice care produc vaccinurile pentru COVID-19 ar putea să facă profituri uriașe cu ajutorul acestor produse. În cel mai recent raport cu privire la veniturile sale, compania Pfizer, cel mai proeminent exemplu, a făcut o proiecție cum că vaccinul său împotriva COVID-19 va genera venituri în valoare de 36 de miliarde de dolari anul acesta, ajutând compania aproape să își dubleze vânzările sale totale.

Totuși, după cum arată analiza citată, privind piața companiilor farmaceutice ca un întreg, vaccinurile rămân în continuare un segment relativ mic din această industrie de trilioane de dolari.

Potrivit estimărilor publicate de Statista’s Health Market Outlook, veniturile totale din vaccinuri (incluzând aici nu doar vaccinurile împotriva COVID-19) vor reprezenta aproximativ 89 de miliarde de dolari anul acesta, ceea ce este mai puțin de 10% din vânzârile globale ale companiilor farmaceutice, care ar putea să atingă, conform predicțiilor, 1,05 trilioane de dolari în 2021.

Cu peste 175 de miliarde de dolari în ceea ce privește vânzările estimate, medicamentele folosite în oncologie rămân cel mai mare segment din indutria farmaceutică, în timp ce medicamentele pentru diabet și cele antireumatice reprezintă aproape 55 de miliarde de dolari în vânzări, fiecare.

Infographic: Despite Covid, Vaccines Account for Minor Share of Pharma Sales | Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe