Newsflash
Internaționale

Catastrofă sanitară în Ucraina

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 1 2022
Catastrofă sanitară în Ucraina

Cel puţin 72 de atacuri distincte au fost înregistrate împotriva spitalelor, ambulanţelor și personalului medical din Ucraina, în contextul războiului izbucnit acum mai bine de o lună, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

       spitaleUcraina

Rezultatul acestor atacuri înseamnă 71 de decese și 37 de răniţi.        Astfel de atacuri se înmulţesc pe zi ce trece, remarcă OMS, devenind o adevărată strategie și tactică în contextul războiului. Un exemplu de astfel de atac a fost cel înregistrat la 8 martie asupra spitalului din Izium. Un alt fenomen reclamat de OMS este posibila capturare și reţinere a personalului medical ucrainean.

        Conform Convenţiei de la Geneva, stabilită în urma celui de-al Doilea Război Mondial și ratificată în 1954 de Uniunea Sovietică, spitalele civile nu pot fi sub nicio circumstanţă obiectul atacurilor și trebuie protejate. Excepţii sunt situaţiile în care centrele medicale sunt situate în apropierea unei ţinte militare sau dacă se consideră că au comis un act ce afectează inamicul.

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-60866669

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe