Newsflash
Internaționale

Câți pacienți cu COVID-19 dezvoltă anticorpi protectori?

de Florentina Ionescu - aug. 6 2020
Câți pacienți cu COVID-19 dezvoltă anticorpi protectori?

Un test ELISA poate determina dacă pacienții cu COVID-19 dezvoltă sau nu anticorpi protectori după ce au avut boala.

Este vorba de un studiu de grup de la MedUni Vienna. Oamenii de știință de la această universitate, mai exact de la Institute of Pathophysiology and Allergy Research, au descoperitcă doar 60% dintre pacienții care au avut COVID-19 în trecut și care s-au recuperat de pe urma acestei patologii au dezvoltat ulterior anticorpi protectori.

test studiu anticorpi covid nu au toti pacientii

Astfel, pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, oamenii de știință au putut să demonstreze că unii dintre acești anticorpi chiar influențează virusul, mărindu-i dimensiunea în interiorul celulelor gazdei, scrie medicalxpress.com.

Ce se întâmplă în corpul pacienților convalescenți

Echipa de cercetători a dezvoltat un test de laborator ELISA, pentru a identifica acei pacienți care au dezvoltat anticorpi protectori după o infecție de tip COVID-19.

 Analiza a arătat că doar 60% dintre pacienții convalescenți care au suferit de COVID-19 au dezvoltat anticorpi care inhibă interacțiunea receptorului SARS-CoV-2 cu receptorul ACE2 (al enzimei de conversie a angiotensinei).

„Rezultatul optimist este că acum avem un test care poate identifica anticorpii și care arată dacă persoanele care au fost deja infectate au imunitate protectoare sau nu”, a declarat Rudolf Valenta, cercetătorul care a condus echipa de oameni de știință.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe