Acasă » ACTUALITATE » Internaționale
Câți pacienți cu COVID-19 dezvoltă anticorpi protectori?

Un test ELISA poate determina dacă pacienții cu COVID-19 dezvoltă sau nu anticorpi protectori după ce au avut boala.
Este vorba de un studiu de grup de la MedUni Vienna. Oamenii de știință de la această universitate, mai exact de la Institute of Pathophysiology and Allergy Research, au descoperitcă doar 60% dintre pacienții care au avut COVID-19 în trecut și care s-au recuperat de pe urma acestei patologii au dezvoltat ulterior anticorpi protectori.
Astfel, pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, oamenii de știință au putut să demonstreze că unii dintre acești anticorpi chiar influențează virusul, mărindu-i dimensiunea în interiorul celulelor gazdei, scrie medicalxpress.com.
Ce se întâmplă în corpul pacienților convalescenți
Echipa de cercetători a dezvoltat un test de laborator ELISA, pentru a identifica acei pacienți care au dezvoltat anticorpi protectori după o infecție de tip COVID-19.
Analiza a arătat că doar 60% dintre pacienții convalescenți care au suferit de COVID-19 au dezvoltat anticorpi care inhibă interacțiunea receptorului SARS-CoV-2 cu receptorul ACE2 (al enzimei de conversie a angiotensinei).
„Rezultatul optimist este că acum avem un test care poate identifica anticorpii și care arată dacă persoanele care au fost deja infectate au imunitate protectoare sau nu”, a declarat Rudolf Valenta, cercetătorul care a condus echipa de oameni de știință.