Newsflash
Internaționale

Cazurile de COVID în China, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

de Dorina Novac - mar. 10 2022
Cazurile de COVID în China, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

China a raportat joi 402 cazuri noi de COVID, un bilanţ aproape dublu faţă de ziua precedentă, în contextul în care varianta Omicron afectează o treime din provinciile din această ţară.

Deşi numărul contaminărilor este cu mult inferior bilanţurilor din restul lumii, pentru China se situează la cel mai înalt nivel din martie 2020, scrie Agerpres.

COVID China

China, ţara unde a fost detectat pentru prima dată coronavirusul la sfârşitul lui 2019, a implementat o politică „zero COVID-19”, care a permis stăvilirea rapidă a pandemiei, dar cu un cost social şi economic ridicat.

Imediat după apariţia unui caz, autorităţile impun în general măsuri stricte de izolare la scară largă şi desfăşoară operaţiuni de depistare masive şi repetate în rândul populaţiei.

Citește și: COVID-19: Mai multe cazuri în lume decât în China, în ultimele 24 de ore

Este o abordare care ridică însă întrebări referitoare la viabilitatea unei astfel de strategii. În discursul său anual în faţa Parlamentului, prim-ministrul Li Keqiang a precizat sâmbătă că China trebuie „să-şi optimizeze în permanenţă” măsurile contra pandemiei.

Cele mai multe dintre cazurile noi înregistrate joi au fost recenzate în provincia Jilin (nord-est), la graniţa cu Coreea de Nord, precum şi în oraşul-port Qingdao (est), cu ieşire la Marea Galbenă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe