Newsflash
Internaționale

Cazurile uşoare de COVID provoacă probleme de memorie și de atenție

de Dorina Novac - ian. 19 2022
Cazurile uşoare de COVID provoacă probleme de memorie și de atenție

Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID pot avea probleme de memorie și de atenție timp de 6-9 luni după recuperare, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford.

În cadrul studiului, participanții care au fost testați pozitiv cu COVID-19, dar nu au raportat simptome de lungă durată, au fost rugați să efectueze o serie de exerciții pentru a le fi testate memoria și abilitățile cognitive, scrie Reuters.

probleme de memorie

Astfel, cercetătorii au descoperit că cei 136 de participanţi au avut probleme semnificative în a-şi aminti experienţe personale –, cunoscută sub numele de memorie episodică – până la şase luni după infectare.

De asemenea, pacienților le-a fost afectată capacitatea de a-și menţine atenţia până la nouă luni după infectare.

„Ceea ce este surprinzător este că, deși persoanele care au trecut prin boală nu  mai aveau simptome în momentul testării, au prezentat probleme de atenție și de memorie. (...) Descoperirile noastre arată că oamenii pot dezvolta probleme cognitive cronice timp de luni de zile”, a spus dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală, Universitatea din Oxford.

Potrivit specialiștilor, persoanele care au experimentat probleme în ceea ce priveşte memoria episodică şi menţinerea atenţiei au revenit în mare parte la normal după şase şi, respectiv, nouă luni.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe