Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

CEDO a repins cererea pompierilor francezi împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 25 august 2021, ora 14:19

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o cerere a 672 de pompieri francezi, profesionişti şi voluntari, care contestau vaccinarea obligatorie anti-COVID a celor care intervin la stingerea incendiilor.

Curtea a apreciat că aceste cereri sunt în afara domeniului de aplicare a articolului 39 din reglementarea sa, care permite sesizarea în procedură de urgenţă când solicitanţii sunt expuşi „unui risc real de daune ireparabile”, a anunțat CEDO într-un comunicat preluat de AFP și de Agerpres.

pompieri-cedo

Pompierii invocaseră dispoziţiile Convenţiei europene a drepturilor omului referitoare la „dreptul la viaţă” şi „dreptul la respectarea vieţii private şi familiale”.

Ei cereau CEDO să suspende obligativitatea vaccinării, prevăzută prin legea din 5 august 2021 referitoare la gestionarea crizei sanitare, şi să suspende dispoziţiile privind interzicerea exercitării activității, în cazul celor care nu se conformează vaccinării obligatorii, și privind întreruperea remunerării acestora.

Într-un comunicat de la începutul lui august, anunţând intenţia sa de a sesiza CEDO, sindicatul Sud SDIS al pompierilor francezi insista asupra faptului că nu este împotriva vaccinului, ci doar împotriva obligativităţii vaccinării, „foarte prost primită, inclusiv de persoane deja vaccinate”.

Cu unele excepții Curtea Constituţională a Franţei a susţinut legea adoptată de parlamentul ţării, privind obligativitatea vaccinării angajaţilor serviciilor de urgenţă, medicilor şi profesorilor.

Este „prima hotărâre europeană cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19” a reacţionat pe Twitter Nicolas Hervieu, jurist în domeniul dreptului public și dreptului european al drepturilor omului.

Etichete: pompieri francezi sesizare cedo suspendare vaccinare obligatorie cerere respinsa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.