Newsflash
Internaționale

Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID-19

de L. Budin - dec. 16 2021
Cel mai vârstnic bărbat din Franța a murit de COVID-19

Cel mai vârstnic bărbat din Franţa, Marcel Meys, a murit, la 112 ani, în noaptea de 14 spre 15 decembrie, într-un spital din oraşul Vienne, din sud-estul ţării, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de fiica centenarului, informează agenția AFP, preluată de Agerpres.

mana-batran

Locuia încă în casa lui, dar a făcut COVID-19 şi starea lui s-a înrăutăţit, a fost plasat sub oxigen, medicii au făcut tot ce era posibil, dar, ce vreţi, la 112 ani...”, a declarat Nicole Boiron, unica fiică a lui Marcel Meys.

El era internat din data de 2 decembrie. Marcel Meys s-a născut pe 12 iulie 1909 şi continua să locuiască singur.

Era fericit, pentru că se afla acasă, avea încă mintea întreagă”, a adăugat fiica celui decedat. 

Marcel Meys, fost angajat al serviciului local de ambulanţă, a supravieţuit ambelor războaie mondiale şi era văduv din 1998. Avea probleme auditive şi era aproape orb. A devenit cel mai vârstnic bărbat din Franţa pe 5 octombrie, după moartea lui Jules Theobald, un fost docher şi pescar din Martinica, decedat tot la vârsta de 112 ani, în oraşul Fort-de-France.

Cea mai vârstnică femeie din Franţa are 117 ani și a fost și ea infectată cu SARS-CoV-2. Călugăriţa André, născută Lucile Randon, potrivit documentelor de stare civilă, s-a născut pe 11 februarie 1904, a contractat COVID-19 în ianuarie 2021 şi s-a însănătoşit fără să rămână cu sechele, arată AFP. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe