Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cele mai bine și cele mai slab pregătite țări pentru epidemia COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 2 martie 2020, ora 13:41

România se află printre țările cu un nivel mediu de pregătire pentru o eventuală epidemie, cum ar fi cea provocată de COVID-19, arată un infografic publicat de Statista.

Bazat pe raportul 2019 Global Health Security Index, care a analizat situația din 195 de țări, cercetarea arată că SUA, Marea Britanie, Olanda, Canada, Australia sunt cele mai bine pregătite pentru a lupta cu o pidemie.

Tarile cele mai bine pregatite

De asemenea, infograficul situează Guineea Ecuatorială, Somalia și Coreea de Nord în lista celor mai slab pregătite țări în cazul unei epidemii.

Astfel, potrivit sursei citate, România se situează pe locul 60 în clasament, cu un scor de 45.8. China, țara de origine de unde a provenit coronavirusul are scorul 48.2, iar Bulgaria cu 45.6.

Romania, unde se situeaza

Scorul mediu este de 40.2, la nivel mondial

Până în prezent, peste 3.000 de persoane au murit în întreaga lume și peste 89.700 au fost infectate, informează worldometers.info. Astfel, îmbolnăvirile au ajuns la 89.779, iar numărul celor care s-au tratat este de 45.512.

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut în Italia, 34 de morți și peste 1.700 de persoane infectate.

Romania_infografic

Totodată, virusul continuă să se răspândească și în alte țări din Europa. Astfe, în Franța, de exemplu, peste 100 de persoane sunt infectate cu coronavirus. Iar în Germania au fost identificate 150 de cazuri.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: decese coronavirus COVID -19 Persoane infectate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.