Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Celulele T, protecţie şi împotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

Viața Medicală
L. Budin joi, 1 aprilie 2021, ora 14:12

Un studiu al Institutului Naţional de Alergii şi Boli infecţioase (NIAID) din SUA arată că celulele T par să joace rol de protecţie inclusiv împotriva a trei dintre cele mai îngrijorătoare variante ale SARS-CoV-2.

Cercetătorii au analizat probe de sânge recoltate de la 30 de persoane care s-au recuperat după COVID-19, înainte de apariţia noilor variante mai contagioase. S-a identificat în probe o formă specifică de celulă T, care era activă împotriva virusului, şi s-a analizat reacţia acesteia faţă de variantele îngrijorătoare din Africa de Sud, Marea Britanie şi Brazilia.
Cercetătorii au constatat că răspunsul celulelor T a rămas în mare parte intact, ele fiind capabile să recunoască toate mutaţiile din variantele studiate, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

cercetare-laborator

Datele noastre, precum şi rezultatele de la alte grupuri, demonstrează că răspunsul celulelor T la COVID-19, în cazul persoanelor infectate cu variantele virale iniţiale, pare să recunoască pe deplin noi variante importante identificate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia”, a declarat conducătorul studiului, Andrew Redd.

Studiul NIAID, ale cărui rezultate au fost publicate săptămâna aceasta, a fost evaluat de comunitatea ştiinţifică şi acceptat pentru publicare în Open Forum Infectious Diseases.

Cercetătorii susţin totuşi că sunt necesare studii mai ample pentru confirmarea concluziilor.

Constatările cercetării NIAID se adaugă rezultatelor unui studiu anterior. Andrew Redd a adăugat că este necesară monitorizarea continuă, pentru variante care scapă atât protecţiei oferite de anticorpi, cât şi a celulelor T.

Etichete: protectie celule T variante noi coronavirus studiu american

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC