Newsflash
Internaționale

Centre de vaccinare anti-COVID din Italia, construite sub forma unei flori

de Dorina Novac - dec. 14 2020
Centre de vaccinare anti-COVID din Italia, construite sub forma unei flori

Italia intenționează să înființeze pavilioane sub formă de primulă, pentru vaccinarea populației împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii care va începe luna viitoare.

Potrivit Reuters, Domenico Arcuri, comisarul pentru situaţii de urgenţe numit de guvernul de la Roma, a confirmat, duminică, că Italia speră să înceapă vaccinarea angajaţilor din sectorul medical şi cel al asistenţei sociale, precum şi a persoanelor din căminele pentru bătrâni, cu 1,8 milioane de doze, la jumătatea lunii ianuarie.

companie sub forma de floare
Sursă imagine: usnews.com

Până atunci, țările europene trebuie să aleagă o zi pentru debutul simbolic al campaniilor de vaccinare de pe continent, a declarat Arcuri într-o conferinţă de presă.

Domenico Arcuri a mai subliniat că în Italia vor exista aproximativ 300 de centre, iarnumărul va crește la 1.500 la momentul de vârf al campaniei de vaccinare.

„Este posibil să putem construi câteva foișoare la începutul campaniei, dar aceste structuri vor fi pentru momentul în care toți italienii vor începe să fie vaccinați”, a adăugt acesta.

Guvernul italian este încrezător că majoritatea italienilor vor fi vaccinați până în septembrie.

Pavilioanele în formă de primula au fost proiectate de arhitectul Stefano Boeri, care a spus că echipa sa a ales această floare, care anunță sosirea primăverii, ca simbol al campaniei, al cărui slogan este „Italia renaște cu o floare”.

Boeri, renumit pentru proiectarea zgârie-norului Pădurea Verticală din Milano, a declarat că pavilioanele vor fi alimentate cu energie solară și vor fi construite din materiale reciclabile, cum ar fi cherestea și textile. Acestea vor putea fi demontate şi montate din nou într-o altă locaţie.

Italia a devenit, sâmbătă, 12 decembrie, prima țară europeană cu cel mai mare număr de morți din cauza COVID-19, depășind Marea Britanie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe