Newsflash
Internaționale

Centru global pentru prevenirea şi combaterea viitoarelor pandemii, la Berlin

de Dorina Novac - mai 6 2021
Centru global pentru prevenirea şi combaterea viitoarelor pandemii, la Berlin

Organizația Mondială a Sănătății și Germania au anunțat că vor înființa, la Berlin, un centru global de informații privind pandemiile și epidemiile.

Noul centru din Berlin va reuni instituții guvernamentale, din mediul academic și entități din mediul privat, cu scopul de a centraliza date de la nivel global pentru a prezice, preveni, detecta și răspunde riscurilor pandemice și epidemice din întreaga lume, informează dw.com.

centru global

„Pandemia de COVID-19 a scos la iveală lacune în sistemele globale de informații pandemice și epidemice. (...) Virusurile se mișcă rapid, dar datele se pot mișca și mai repede. Cu informațiile corecte, țările și comunitățile pot fi cu un pas înaintea unui risc emergent și pot salva vieți”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta a avertizat că vor apărea şi alte virusuri cu potenţial de declanşare a unor pandemii.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat că sistemele globale sunt în continuare „insuficient pregătite” pentru pandemii.

„Trebuie să identificăm riscurile pandemice și epidemice pe cât de rapid posibil, indiferent unde ar fi ele în lume. (…) În acest scop trebuie să consolidăm sistemul global de avertizare timpurie cu analize de risc interdisciplinare și o colectare îmbunătățită a datelor cu privire la sănătate”, a declarat Jens Spahn, potrivit Reuters.

 

Ministrul german al Sănătății a anunțat un buget inițial, pentru un an, de 30 de milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe