Newsflash
Internaționale

CEO-ul Pfizer crede că o tabletă antivirală pentru COVID ar putea fi gata până la finalul anului

de Florentina Ionescu - apr. 30 2021
CEO-ul Pfizer crede că o tabletă antivirală pentru COVID ar putea fi gata până la finalul anului

O tabletă care poate fi administrată pe cale orală, acasă, pentru a combate COVID-19 atunci când boala este inițial detectată ar putea fi disponibilă pentru public până la finalul anului 2021, a declarat recent CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, pentru postul CNBC.

Acesta a mai notat că se așteaptă ca tratamentul antiviral să fie eficient împotriva variantelor virusului SARS-CoV-2 care circulă în prezent, scrie forbes.com

tableta pilula antivirala covid-19 opinie ceo pfizer

Potrivit sursei citate, reprezentanții Pfizer au anunțat luna trecută că au început studiile clinice de fază 1 pentru medicamentul care se numește PF-07321332. Întrebat recent despre un articol din Telegraph, în care s-a scris că studiile clinice sunt în plină desfășurare în SUA și în Belgia, cu voluntari adulți la care se administrează tablete care oferă „un leac” pentru COVID-19, Albert Bourla a spus că „este corect” să se spună că Pfizer „lucrează la” astfel de terapii. El a mai explicat și că compania farmaceutică testează două antivirale: unul care este injectat intravenos și altul care este administrat pe cale orală.

În plus, el a precizat că Pfizer se axează pe opțiunea de tabletă cu administrare orală deoarece ea „oferă mai multe avantaje”, iar un avantaj major ar fi faptul că se evită o vizită la spital sau la alt furnizor de servicii medicale pentru a obține tratamentul.

Potrivit lui Albert Bourla, faptul că pacientul poate să ia un antiviral oral ca opțiune terapeutică pentru SARS-CoV-2 acasă ar fi un lucru „revoluționar”.

Reprezentantul Pfizer a fost întrebat când crede că ar fi momentul în care pastila va trece de testele din studiile clinice de fază 3 și când ar putea deveni disponibilă publicului larg. Albert Bourla a răspuns: „Dacă totul merge bine... Eu sfer ca până la finalul acestui an”. În încheiere, el a adăugat că compania are în plan să ofere un update detaliat în cursul acestei veri.

Reamintim că compania Pfizer a anunțat luna trecută că a început studiile clinice de fază 1 în privința acestui medicament PF-07321332. Eficacitatea lui se datorează inhibitorilor de protează din medicament, care se lipesc de enzimele virale, împiedicând replicarea virusurilor în interiorul celulei. Potrivit reprezentanților Pfizer, inhibitorii de protează s-au dovedit a fi eficienți în combaterea altor patogeni virali, cum ar fi HIV și hepatita C.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe