Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cercetare: spray nazal cu heparină împotriva infectării cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
L. Budin joi, 23 decembrie 2021, ora 14:03

Cercetătorii australieni fac teste pentru a verifica dacă pulverizarea în nas a unui anticoagulant ar putea oferi protecție împotriva COVID-19.

Spray-ul nazal testat conține heparină, un medicament ieftin și disponibil pe scară largă, informează BBC.

spray-intranazal

Se speră ca, atunci când heparina e pulverizată în cavitatea nazală a unei persoane infectate, să se obțină un efect de neutralizare a proteinei spike a coronavirusului.

Rezultatele vor fi publicate la jumătatea lui 2022. Dacă eficacitatea substanței respective va fi dovedită, heparina va putea fi utilizată alături de vaccin și de alte tratamente pentru a ține deoparte boala.

Din luna februarie a.c., guvernul Statului Victoria a finanțat primele studii clinice cu 4,2 milioane de dolari australieni (3 milioane de dolari americani). 

Echipa de cercetare cuprinde specialiști de la Universitatea Melbourne, Universitatea Monash, de la spitalul Northern Health din Melbourne, de la Peter Doherty Institute, de la institutul de cercetare Murdoch Children's Research Institute și de la agenția guvernamentală de cercetare științifică Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO). În cercetare este implicată și Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Heparina e deja disponibilă pe piață, nu necesită refrigerare și poate fi păstrată în flacoane de plastic – deci poate fi distribuită pe scară largă, a declarat pentru postul de televiziune ABC profesorul Michelle McIntosh, cercetător în echipă.

Oamenii de știință speră ca spray-ul să poată fi utilizat și ca tratament timpuriu, și ca protecție nazală, pentru a împiedica infectarea.

Etichete: cercetare australia spray nazal cu heparina protectie anti-covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.