Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cercetare: un medicament ar putea inhiba replicarea coronavirusului

Viața Medicală
L. Budin vineri, 4 iunie 2021, ora 16:30

În urma unei cercetări realizate de agenția americană The National Institutes of Health (NIH), s-a identificat un posibil tratament împotriva COVID-19, care acționează prin inhibarea replicării virale.

Studiul american a fost realizat la nivel de culturi celulare și a fost publicat în revista Science, se arată într-un comunicat al NIH.

coronavirus-depistare

Medicamentul experimental TEMPOL, care se poate administra pe cale orală, ar putea inhiba replicarea coronavirusului în organism.

Medicamentul poate limita infectarea cu coronavirus prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicază, ce permite replicarea genomului SARS-CoV-2 şi multiplicarea la nivel celular.

„Un medicament cu administrare orală care să prevină replicarea SARS-CoV-2 ar fi o unealtă importantă pentru reduce severitatea bolii”, a declarat Diana W. Bianchi, din cadrul NIH.

Specialiștii precizează că e nevoie de studii clinice pentru a determina dacă medicamentul este eficient pentru pacienți, mai ales în stadiile incipiente ale bolii, când are loc replicarea virusului.

Etichete: medicament antiviral covid cercetare americana inhibare replicare coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.