Newsflash
Internaționale

Cercetătorii au creat o telecomandă care poate controla diabetul

de Dorina Novac - oct. 9 2020
Cercetătorii au creat o telecomandă care poate controla diabetul

Oameni de știință americani au descoperit o metodă inovativă de a controla glicemia folosind câmpurile electrice și magnetice. Noua descoperire ar putea ajuta la tratarea diabetului de tip 2.

Cercetătorii au observat că expunerea șoarecilor cu diabet de tip 2 la o combinație de câmpuri electrice și magnetice statice, timp de câteva ore pe zi, normalizează nivelul zahărului din sânge, scrie RIANovosti.

telecomanda diabet

Potrivit autorilor studiului, expunerea la câmpuri electromagnetice (CEM), pentru perioade relativ scurte, reduce glicemia și normalizează răspunsul organismului la insulină.

„Am creat o telecomandă pentru a gestiona diabetul. Efectele sunt de lungă durată, deschizând posibilitatea unei terapii EMF care poate fi aplicată în timpul somnului, pentru a controla diabetul, sau pe tot parcursul zilei”, spune Calvin Carter, unul dintre autorii principali ai studiului

Experimentul a arătat că EMF modifică echilibrul oxidanților și antioxidanților din ficat, îmbunătățind răspunsul organismului la insulină.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe