Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cercetătorii din Hong Kong au descoperit primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 26 august 2020, ora 15:54

Oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong au anunțat că au descoperit primul caz de reinfectare cu coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de 33 de ani care a avut COVID-19 în urmă cu patru luni și jumătate. În momentul testării pacientul nu avea simptome, scrie bbc.com.

coronavirus Hong-Kong
Sursă imagine: bbc.com

 

Potrivit cercetătorilor, o analiză genetică a arătat că cele două infectări succesive ale pacientului au fost provocate de două tulpini diferite ale virusului SARS-CoV-2.

„Cercetătorii au până acum dovezi că persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care se vindecă de boală dezvoltă imunitate la virus, dar încă nu este foarte clar cât de mult durează sau cât de puternică este. Cazul pacientului din Hong Kong demonstrează că imunitatea la virus, din cauza căruia au murit peste 800.000 de oameni în întreaga lume, poate fi de scurtă durată”, transmite sursa citată.

Pacientul, un bărbatul de 33 de ani din Hong Kong, care s-a vindecat de COVID-19, a fost externat din spital în aprilie. Cu toate acestea, în august, la întoarcerea dintr-o călătorie din Spania, a fost confirmată din nou prezența virusului.

Etichete: virusului SARS-CoV-2 coronavirus imunitate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.