Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cercetătorii ruși dezvoltă vaccinuri combinate împotriva COVID, gripei şi rujeolei

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 22 decembrie 2020, ora 17:46

Rusia lucrează la un vaccin combinat împotriva mai multor boli, a anunțat Rinat Maksiutov, directorul general al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie și Biotehnologie „Vektor”.

vaccinuri combinate
Sursă imagine: Pixabay

„Primele studii au fost efectuate pe animalele de laborator și s-a demonstrat că o singură doză asigură formarea unui răspuns imun puternic”, a precizat directorul centrului Vektor.

Citește și: Moscova va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în acest weekend

De asemenea, într-un interviu acordat postului „Russia 1”, oficialul a subliniat că specialiștii de la centrul Vektor dezvoltă și un vaccin impotriva gripei și a noului coronavirus, care s-a dovedit eficient pe testele realizate pe animalele de laborator, scrie rbc.ru.

„Acest prototip de vaccin, care a fost testat pe animalele de laborator, a demonstrat capacitatea de a genera un răspuns imun şi este în curs de a trece la studii preclinice extinse”, a adăugat Rinat Maksiutov.

Până în prezent, în Rusia au fost înregistrate două vaccinuri împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Astfel, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat, în august, primul vaccin pentru prevenirea COVID-19 – Sputnik V, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, împreună cu Fondul de investiții directe din Rusia. Iar în luna octombrie, a fost înregistrat vaccinul EpiVacCorona, dezvoltat de centrul Vektor.

Etichete: infecției cu SARS-CoV-2 Sputnik V EpiVacCorona vaccin rusia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC