Newsflash
Internaționale

Cercetătorii ruși dezvoltă vaccinuri combinate împotriva COVID, gripei şi rujeolei

de Dorina Novac - dec. 22 2020
Cercetătorii ruși dezvoltă vaccinuri combinate împotriva COVID, gripei şi rujeolei

Rusia lucrează la un vaccin combinat împotriva mai multor boli, a anunțat Rinat Maksiutov, directorul general al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie și Biotehnologie „Vektor”.

vaccinuri combinate
Sursă imagine: Pixabay

„Primele studii au fost efectuate pe animalele de laborator și s-a demonstrat că o singură doză asigură formarea unui răspuns imun puternic”, a precizat directorul centrului Vektor.

Citește și: Moscova va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în acest weekend

De asemenea, într-un interviu acordat postului „Russia 1”, oficialul a subliniat că specialiștii de la centrul Vektor dezvoltă și un vaccin impotriva gripei și a noului coronavirus, care s-a dovedit eficient pe testele realizate pe animalele de laborator, scrie rbc.ru.

„Acest prototip de vaccin, care a fost testat pe animalele de laborator, a demonstrat capacitatea de a genera un răspuns imun şi este în curs de a trece la studii preclinice extinse”, a adăugat Rinat Maksiutov.

Până în prezent, în Rusia au fost înregistrate două vaccinuri împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Astfel, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat, în august, primul vaccin pentru prevenirea COVID-19 – Sputnik V, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, împreună cu Fondul de investiții directe din Rusia. Iar în luna octombrie, a fost înregistrat vaccinul EpiVacCorona, dezvoltat de centrul Vektor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe