Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Chiar și cei cu forme ușoare de COVID-19 pot avea imunitate

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 27 mai 2020, ora 12:52

Potrivit unui studiu francez, chiar și persoanele cu forme ușoare ale infecției cu noul coronavirus pot să dezvolte anticorpi care le-ar putea ajuta să fie imunizate timp de câteva săptămâni.

Cercetătorii spun că rezultatele acestui studiu (în care a fost testat personalul medical cu infecții ușoare), care nu au fost încă revizuite („peer reviewed”) au fost „încurajatoare”, mai ales că se știu foarte puține despre mecanismele imunității împotriva noului coronavirus îndeosebi la persoanele cu forme minore ale COVID-19. 

anticorpi covid19 imunitate

„Știm că persoanele cu forme severe ale bolii au dezvoltat anticorpii în decurs de 15 zile de la debutul simptomelor. Știm acum că acest lucru este totodată adevărat și în cazul oamenilor care dezvoltă forme minore, chiar dacă ratele de anticorpi sunt probabil mai scăzute”, a declarat Arnaud Fontanet, șeful departamentului de sănătate globală din cadrul Institutului Pasteur, care a condus cercetarea împreună cu cei de la Spitalul Universitar din Strasbourg.

Potrivit medicalxpress.com, studiul s-a desfășurat pe 160 de membri din personalul medical de la două locuri din spitalul din Strasbourg. Toți acești oameni au fost testați pozitiv pentru COVID-19 și au suferit de forme ușoare ale bolii.

Două tipuri de teste serologice au indicat că aproape toți lucrătorii din spital (153 din 160 într-un caz; 159 din 160 în celălalt caz de testare) au dezvoltat anticorpii în decurs de 15 zile după debutul infecției cu SARS-CoV-2.

Folosind un test separat pentru a determina dacă anticorpii ar putea neutraliza virusul SARS-CoV-2, studiul a mai arătat că 98% dintre voluntari aveau în corp acești anticorpi într-un interval cuprins între 28 și 41 de zile de la primele semne ale infecției cu noul coronavirus.

Oamenii de știință au mai declarat recent că activitatea neutralizntă a anticorpilor a părut să crească de-a lungul timpului.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: testare covid-19 anticorpi covid-19 epidemia de COVID-19 pacienti cu COVID-19 testari COVID-19 teste serologice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.