Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

China: autoritățile sanitare au detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 27 aprilie 2022, ora 16:07

Autorităţile sanitare chineze raportează că au detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om și susțin că riscul de contagiere pe scară largă este redus.

Tulpina H3N8 infectează caii, câinii şi focile - însă nu fusese detectată anterior la om, informează AFP și Agerpres.

cercetare

Reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii din China au declarat că un băiat în vârstă de patru ani din provincia centrală Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8, după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră şi alte simptome.

Familia pacientului locuieşte într-o zonă cu raţe sălbatice. Băiatul s-a infectat direct de la păsări, a precizat Ministerul Sănătăţii, adăugând că nu s-a constatat „nicio anomalie” în urma testelor efectuate asupra persoanelor apropiate pacientului.

Cazul băiatului ar rezulta dintr-o „transmitere punctuală interspecii”, iar riscul de contagiere pe scară largă este redus.

Ministerul a transmis totuşi locuitorilor să nu se apropie de păsările moarte sau bolnave şi să meargă la medic în caz de febră sau de simptome respiratorii.

Cazurile de transmitere a gripei aviare de la om la om sunt extrem de rare.

Tulpinile H5N1 şi H7N9, detectate în 1997, respectiv 2013, au fost cauzele principale ale cazurilor umane de gripă aviară, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Un studiu american din 2012 arată că tulpina H3N8 ar fi provocat o pneumonie fatală la peste 160 de foci, de-a lungul coastelor americane.

Explozie de cazuri cu hepatită acută severă, în special la copii

Raport: 2021 a fost un an de haos climatic în Europa

 

Etichete: autoritati sanitare china gripa aviara h3n8 primul caz la om risc contagiere redus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.