Newsflash
Internaționale

China autorizează un medicament al AstraZeneca pentru prevenirea COVID

de Dorina Novac - iul. 7 2022
China autorizează un medicament al AstraZeneca pentru prevenirea COVID

Cocktailul de anticorpi dezvoltat de AstraZeneca pentru prevenirea COVID a fost autorizat într-o zonă de turism medical din provincia Hainan, situată în sudul Chinei.

Acest medicament a fost autorizat înaintea unei eventuale aprobări la nivel naţional.

tratament astrazeneca

China permite utilizarea timpurie a unor produse medicale noi în zona specială a oraşului Qionghai, ca parte a mai multor politici preferenţiale oferite acelei zone pentru a promova servicii medicale pentru vizitatori veniţi atât din ţară, cât şi din străinătate, scrie Agerpres.

Cotidianul Hainan Daily, susţinut de conducerea filialei provinciale a Partidului Comunist, a raportat că un transport în valoare de 21,98 milioane de yuani (3,28 milioane de dolari) cu terapia bazată pe anticorpi Evusheld dezvoltată de AstraZeneca a trecut cu bine peste procedurile din vama locală şi se încadrează în categoria importurilor speciale.

Acest tratament conceput de AstraZeneca a fost deja autorizat în Statele Unite, Regatul Unit şi Uniunea Europeană pentru prevenirea infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul persoanelor ale căror sisteme imunitare sunt prea slăbite pentru a reacţiona la vaccinurile anti-COVID.

„Sperăm ca Evusheld să devină disponibil în mai multe ţări cât mai rapid posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei AstraZeneca, fără să ofere alte detalii despre planurile privind utilizarea viitoare a acestui tratament în China.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe