Newsflash
Internaționale

China: pentru un caz de COVID depistat, Universitatea Peking e închisă

de Florentina Ionescu - nov. 16 2022
China: pentru un caz de COVID depistat, Universitatea Peking e închisă

China are în continuare o politică „zero cazuri de COVID-19”, însă chiar și așa, pentru că a fost depistat un caz de COVID, Universitatea Peking se închide.

Autoritățile chineze au închis o universitate mare din Beijing astăzi, după ce au aflat că a fost descoperit un caz de COVID-19, dedicându-se în continuare abordării „zero cazuri de COVID” în ciuda faptului că populația nu este mulțumită de această măsură, scrie The Associated Press

decese COVID

Studenții și profesorii de la Universitatea Peking nu au voie să părăsească incinta instituției decât dacă este necesar. Iar orele din campusul principal, acolo unde a fost identificat cazul de COVID, au fost mutate în mediul online, se arată într-o informare a universității.

Cu toate acestea, unele persoane au putut fi văzute când intrau și când părăseau campusul principal astăzi în capitala districtului Haidian din China. 

COVID-19 crește riscul de Alzheimer, Parkinson și AVC 

Beijing a raportat peste 350 de cazuri în ultimele 24 de ore, un procentaj mic din populația sa de 21 de milioane de locuitori, dar nu suficient pentru a declanșa lockdown-uri localizate și carantine sub strategia Chinei de „zero cazuri de COVID”.

Instrument creat pentru a anticipa ce pacienți vor dezvolta „long COVID” 

La nivel național, China a raportat aproape 20.000 de cazuri, de la aproape 8.000 de cazuri în urmă cu o săptămână. 

China raportează cea mai mare creştere a numărului de cazuri COVID în şase luni 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe