Newsflash
Internaționale

China va produce un nou vaccin anti-COVID

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 17 2021
China va produce un nou vaccin anti-COVID

Prima bază de producţie din China pentru un vaccin ARNm împotriva COVID-19 care va utiliza doar materiale și echipamente locale va fi pusă în funcţiune începând cu luna octombrie.

3

Vaccinul ARCoVax, dezvoltat de Academia Militară de Știinţe Medicale, va intra în producţie în localitatea Yuxi, din sudul Chinei. Este vorba de o investiţie de 80 de milioane de dolari. Se estimează că vor fi produse anual 200 de milioane de doze.

        Producătorii declară că noul vaccin generează un titru mai ridicat de anticorpi neutralizanţi comparativ cu vaccinurile ARNm realizate până acum. În plus, costurile pentru depozitarea vaccinului sunt mai mici – recipientul poate fi ţinut la o temperatură de 4 grade Celsius pentru o perioadă lungă de timp – și este necesară administrarea unei singure doze.

 


Notă autor:

https://www.globaltimes.cn/page/202109/1233797.shtml

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe