Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Chirurgia electivă, amânată după infecţia cu Omicron

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 4 martie 2022

Spitalele britanice sunt sfătuite de specialiști să amâne cu cel puţin șapte săptămâni intervenţiile chirurgicale care nu sunt o urgenţă, la pacienții care tocmai au fost infectaţi cu Omicron.

chirurgieExperţii consideră că această măsură de precauţie este necesară întrucât cele două luni post-infecţie reprezintă o perioadă mai riscantă, care poate influenţa recuperarea postoperatorie. Totuși, în anumite cazuri, intervenţia chirurgicală se impune a fi efectuată de urgenţă.

De asemenea, la modul ideal, pacienţii respectivi trebuie să fi primit toate dozele de vaccin înaintea intervenţiei chirurgicale. Aceste recomandări au fost înaintate ca urmare a unui consens multidiscipinar realizat între specialiștii în Anestezie și Chirurgie din Marea Britanie.

În prezent, 6 milioane de persoane sunt pe liste de așteptare pentru chirurgie în Marea Britanie, adică aproximativ unul din nouă cetăţeni. De asemenea, unul din 20 de britanici așteaptă de peste un an să fie supus unor intervenţii de rutină, precum operaţii la genunchi sau la șold.

Specialiștii sunt conștienţi că aceste liste de așteptare se vor menţine pentru cel puţin doi ani, dacă autorităţile nu vor veni cu un plan. În prezent, intervenţia chirurgicală trebuie amânată pentru cel puţin zece zile după confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2, în principal pentru a preveni infectarea personalului medical sau a altor pacienţi.

De asemenea, intervenţiile care au loc în decursul celor șase săptămâni post-infecţie pot asocia riscuri mai mari de complicaţii pentru pacienţi, chiar dacă infecţia a fost asimptomatică.

Citiți și: CDC: recomandări adaptate pandemiei

https://www.bbc.com/news/health-60482493

Etichete: omicron chirurgie electiva interventii chirurgicale covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.