Newsflash
Internaționale

Chirurgia electivă, amânată după infecţia cu Omicron

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - mar. 4 2022
Chirurgia electivă, amânată după infecţia cu Omicron

Spitalele britanice sunt sfătuite de specialiști să amâne cu cel puţin șapte săptămâni intervenţiile chirurgicale care nu sunt o urgenţă, la pacienții care tocmai au fost infectaţi cu Omicron.

chirurgieExperţii consideră că această măsură de precauţie este necesară întrucât cele două luni post-infecţie reprezintă o perioadă mai riscantă, care poate influenţa recuperarea postoperatorie. Totuși, în anumite cazuri, intervenţia chirurgicală se impune a fi efectuată de urgenţă.

De asemenea, la modul ideal, pacienţii respectivi trebuie să fi primit toate dozele de vaccin înaintea intervenţiei chirurgicale. Aceste recomandări au fost înaintate ca urmare a unui consens multidiscipinar realizat între specialiștii în Anestezie și Chirurgie din Marea Britanie.

În prezent, 6 milioane de persoane sunt pe liste de așteptare pentru chirurgie în Marea Britanie, adică aproximativ unul din nouă cetăţeni. De asemenea, unul din 20 de britanici așteaptă de peste un an să fie supus unor intervenţii de rutină, precum operaţii la genunchi sau la șold.

Specialiștii sunt conștienţi că aceste liste de așteptare se vor menţine pentru cel puţin doi ani, dacă autorităţile nu vor veni cu un plan. În prezent, intervenţia chirurgicală trebuie amânată pentru cel puţin zece zile după confirmarea infecţiei cu SARS-CoV-2, în principal pentru a preveni infectarea personalului medical sau a altor pacienţi.

De asemenea, intervenţiile care au loc în decursul celor șase săptămâni post-infecţie pot asocia riscuri mai mari de complicaţii pentru pacienţi, chiar dacă infecţia a fost asimptomatică.

Citiți și: CDC: recomandări adaptate pandemiei


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/health-60482493

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe