Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Colaborare anti-COVID: grupul Novartis ajută Roche să producă tocilizumab

Viața Medicală
L. Budin joi, 15 aprilie 2021, ora 16:22

Grupul farmaceutic elveţian Novartis va ajuta compania concurentă Roche să producă tocilizumab, un imunosupresor care face obiectul studiilor clinice, pentru evaluarea eficacităţii sale împotriva formelor grave de COVID-19.

După ce a încheiat parteneriate cu BioNTech şi cu CureVac, pentru a contribui la producţia de vaccinuri anti-COVID, grupul elveţian semnează un al treilea parteneriat, prin care pune la dispoziţia unei companii concurente capacităţile sale de producţie, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

novartis-cercetare
Sursă foto: Facebook Novartis

 

Pentru forme severe de boală

Este o formă inedită de colaborare între mai multe laboratoare, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei, notează AFP.

Acordul semnat cu Roche pentru tocilizumab prevede rezervarea capacităţilor de producţie pentru acest medicament, la o fabrică din Singapore, se precizează într-un comunicat.

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, tocilizumab este un medicament împotriva artritei reumatoide. Se studiază folosirea lui în tratamentul pacienţilor cu forme severe de COVID.

Rezultate încurajatoare

Medicamentul a fost obiectul mai multor studii cu concluzii contradictorii. O cercetare britanică, publicat în februarie, a raportat totuşi rezultate încurajatoare.

S-au raportat rezultate pozitive în special în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces asociat COVID-19.

Etichete: parteneriat novartis roche productie tocilizumab cooperare anticovid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.