Newsflash
Internaționale

Comisia Europeană: contract cu Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze

de L. Budin - apr. 23 2021
Comisia Europeană: contract cu Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze

Comisia Europeană va încheia un nou contract cu Pfizer-BioNTech, pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19. Acestea vor imuniza 450 de milioane de persoane.

Prin acest acord, care va fi parafat în zilele care urmează, se vor asigura dozele necesare pentru creșterea imunității în următorii doi ani, a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, citată de Reuters. Ea a reamintit că, până la sfârșitul verii, obiectivul UE este imunizarea a trei sferturi din populația europeană.

pfizer-vaccin

Până acum, Comisia Europeană a încheiat alte două contracte cu Pfizer, pentru 600 de milioane de doze. Pe viitor, UE intenționează să se bazeze mai mult pe vaccinurile anti-COVID-19 care folosesc tehnologia ARN mesager.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe