Newsflash
Internaționale

Comisia Europeană nu reînnoiește contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

de L. Budin - apr. 14 2021
Comisia Europeană nu reînnoiește contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

Surse din Ministerul italian al Sănătății susțin că, de la anul, Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască acordurile pentru livrarea vaccinurilor anti-COVID, produse de AstraZeneca și de Johnson & Johnson.

Agenția Reuters informează, preluând o știre din cotidianul italian La Stampa, că, de la anul, Comisia Europeană, în acord cu liderii mai multor state UE, ar fi decis să nu mai reînnoiască acordurile cu AstraZeneca și cu Johnson & Johnson, pentru vaccinurile anti-COVID produse de companiile respective.

doze_vaccin

Citând o sursă din Ministerul italian al Sănătății, La Stampa scrie că Bruxelles-ul se va concentra pe vaccinurile anti-COVID bazate pe tehnologia ARN mesager, precum cele produse de companiile Pfizer și Moderna.

Comisia Europeană așteaptă lămuriri de la  Johnson & Johnson, legat de întârzierile anunțate privind livrarea dozelor de vaccin în UE, mai arată Reuters.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe