Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Comisia Europeană nu reînnoiește contractele cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 14 aprilie 2021, ora 11:22

Surse din Ministerul italian al Sănătății susțin că, de la anul, Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască acordurile pentru livrarea vaccinurilor anti-COVID, produse de AstraZeneca și de Johnson & Johnson.

Agenția Reuters informează, preluând o știre din cotidianul italian La Stampa, că, de la anul, Comisia Europeană, în acord cu liderii mai multor state UE, ar fi decis să nu mai reînnoiască acordurile cu AstraZeneca și cu Johnson & Johnson, pentru vaccinurile anti-COVID produse de companiile respective.

doze_vaccin

Citând o sursă din Ministerul italian al Sănătății, La Stampa scrie că Bruxelles-ul se va concentra pe vaccinurile anti-COVID bazate pe tehnologia ARN mesager, precum cele produse de companiile Pfizer și Moderna.

Comisia Europeană așteaptă lămuriri de la  Johnson & Johnson, legat de întârzierile anunțate privind livrarea dozelor de vaccin în UE, mai arată Reuters.

Etichete: Comisia Europeana contracte vaccin transa vaccin astrazeneca vaccin j&j

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.