Newsflash
Internaționale

Complex de schi din Canada, asociat cu cel mai mare focar al variantei P1 din afara Braziliei

de Florentina Ionescu - apr. 12 2021
Complex de schi din Canada, asociat cu cel mai mare focar al variantei P1 din afara Braziliei

Presa străină scrie despre un complex de schi din Canada, care a devenit cel mai mare focar al variantei P1 a coronavirusului SARS-CoV-2 din afara Braziliei.

Whistler, din Columbia Britanică (British Columbia), o provincie a Canadei, are aproape 200 din 877 de cazuri confirmate în această provincie, dar autoritățile au doar o vagă idee despre cât de mult s-a răspândit varianta P1 în această zonă. 

schi canada varianta p1 coronavirus focar

În cel mai faimos complex de schi din Canada, scrie The Guardian, telegondolele s-au oprit, iar pe pârtii este incredibil de liniște. Sursa citată precizează că rezortul de schi Whistler Blackcomb a fost închis de autoritățile din această provincie a Canadei la sfârșitul lunii martie, după ce au realizat că varianta P1 a virusului SARS-CoV-2 (varianta extrem de contagioasă a coronavirusului care a fost depistată în Brazilia) s-a răspândit rapid la persoanele din această comunitate.

Pe măsură ce alte provincii ale Canadei doboară recorduri în ceea ce privește cazurile noi de infecție cu acest virus, experții au devenit din ce în ce mai preocupați de răspândirea rapidă a variantelor de SARS-CoV-2. Cu 877 de cazuri confirmate cu varianta P1 a coronavirusului, provincia Columbia Britanică este acum centrul celui mai mare focar din lume, din afara Braziliei, unde oamenii sunt infectați cu noua variantă a virusului. Iar aproape un sfert din aceste cazuri au fost asociate cu complexul de schi Whistler, mai scrie sursa citată.

În Brazilia, varianta P1, împreună cu o paletă largă de eșecuri în ce privește sănătatea public, a dus la un colaps total al sistemului de sănătate al acestei țări. De asemenea, această variantă a pătruns și în țările învecinate din America de Sud.

Experții au fost șocați să vadă un focar uriaș în Whistler, un complex din Munții Coastei (Coast Mountains) din Columbia Britanică. Rămâne un mister modul în care varianta P1 a ajuns în această zonă muntoasă. Niciunul dintre cele 84 de persoane identificate inițial la debutul focarului din Whistler nu a raportat că a călătorit în afara Canadei.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe