Newsflash
Internaționale

Consiliul Europei stabilește reguli noi cu privire la tehnologiile din Sănătate

de Florentina Ionescu - nov. 9 2021
Consiliul Europei stabilește reguli noi cu privire la tehnologiile din Sănătate

Consiliul Europei a dat undă verde unor noi reguli în privința tehnologiilor din domeniul Sănătății, îmbunătățind astfel accesul la medicamente și simplificând procedurile.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacției, Consiliul Europei a aprobat azi adoptarea unui regulament în domeniul evaluării tehnologiilor din Sănătate.

Datorită noilor reguli, tehnologiile inovative, sigure și eficiente din Sănătate vor fi disponibile mult mai rapid pentru pacienții. Producătorii medicamentelor și dispozitivelor medicale vor beneficia de pe urma noilor reguli, deoarece procedurile vor fi simplificate. 

uniunea europeana combatere dezinformare coronavirus

Ministrul sloven al Sănătății, Janez Poklukar, a declarat:

„Adoptarea acestei legi este o altă demonstrație a modului în care țările Uniunii Europene, atunci când acționează împreună, pot dobândi rezultate foarte practice pentru cetățenii lor. De această nouă lege vor beneficia pacienții, producătorii tehnologiilor din sănătate și sistemele noastre de sănătate”.

Noile reguli prevăd ca statele membre ale UE să coopereze pentru a conduce evaluări clinice comune și consultări științifice comune. Totodată, statele membre ale UE își vor uni forțele atunci când este vorba despre identificarea tehnologiilor din Sănătate în curs de apariție.

Pentru a reduce povara administrativă exercitată în special asupra companiilor mai mici, dezvoltatorii tehnologiilor din Sănătate vor trebui doar să înainteze informații, date și alte dovezi necesare pentru evaluarea clinică comună o singură dată la nivelul Uniunii Europene. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.consilium.europa.eu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe