Newsflash
Internaționale

Conspirație coronavirus + 5G, promovată pe un site al Guvernului SUA

de Dorina Novac - iul. 28 2020
Conspirație coronavirus + 5G, promovată pe un site al Guvernului SUA

Un studiu care ridică multe semne de întrebare, semnat de șapte cercetători, dintre care doi ruși, susţine că există o legătură între dezvoltarea tehnologiei 5G şi răspândirea noului coronavirus.

Studiul, intitulat „Tehnologia 5G şi inducerea coronavirusului în celulele pielii”, a fost primit pe 13 mai, acceptat pe 9 iunie și publicat pe 16 iulie în revista Biolife, apoi preluat de Biblioteca Națională de Medicină a SUA, din cadrul Centrului Național pentru Informație Biotehnologică, scrie Newsweek România.

coronavirus unde 5g
Sursă imagine: Pixabay

 

Această instituție, care face parte din rețeaua Institutelor Naționale de Sănătate, aflată în subordinea Departamentului de Sănătate al SUA, a menționat, conform sursei citate, că a sesizat acest caz către Biblioteca Naţională de Medicină, iar textul a fost șters.

Potrivit site-ului guyboulianne.com/, în cercetare autorii susțin că undele milimetrice 5G ar putea fi absorbite de celulele dermatologice care acționează ca antene, transferate în alte celule și joacă rolul principal în producerea coronavirusurilor în celulele biologice.

Tehnologia 5G si coronavirusul

„Pentru a produce aceste virusuri într-o celulă, este necesar ca lungimea de undă a undelor externe să fie mai mică decât dimensiunea celulei. Astfel, undele 5G pot fi buni candidați pentru construirea unor structuri asemănătoare virusului, cum ar fi coronavirusul (COVID-19) în celule”, se arată în articolul semnat de aceștia.

Aceeași sursă menționează că din echipa de cercetare au făcut parte: dr. Massino Fioranelli, autorul principal al studiului, prof. Mohammad Jafferany, prof. Olga Olisova, dr. Konstantin Lomonosov, prof. Alireza Sepehri, prof. Maria Grazia Roccia și prof. Torello Lotti.

Newsweek România informează că patru dintre cei șapte semnatari ai controversatului studiu lucrează la o universitate online, „Guglielmo Marconi” din Roma.

Unul dintre aceștia, Maria Grazia Roccia, profesor la departamentul de fizică nucleară, mai are pe același site un articol cu un titlu bizar: „O gaură neagră din centrul Pământului joacă rolul celui mai mare sistem de telecomunicații pentru conectarea ADN-urilor, ADN-urilor întunecate și moleculelor de apă pe colectorul dimensional 4 + N”.

Iar cei doi autori, Olga Olisova și Konstantin Lomonosov, sunt specialiști ruși în dermatologie, afiliați Universității de Medicină de Stat „I.M. Sechenov” din Moscova.

„Niciunul dintre acești autori nu are poziția sau autoritatea de a vorbi despre cauzele COVID-19, iar faptul că această lucrare a apărut în baza de date PubMed sau a fost legată de NIH este o dovadă a unor defecte metodologice grave. Aceasta nu este știință”, a declarat, pentru medicalxpress.com, Joel Hruska, de la ExtremeTech.

O copie a articolului despre „Tehnologia 5G şi inducerea coronavirusului în celulele pielii” poate fi accesată aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe