Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Copiii, mai feriţi de long COVID

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 13 august 2021

Sindromul long COVID poate să apară în rândul populaţiei pediatrice, însă aceste cazuri sunt destul de rare, au arătat cercetătorii de la King’s College.

p1 Long COVID este definit ca persistenţa simptomatologiei peste 12 săptămâni după infectarea cu SARS-CoV-2 și poate cuprinde: fatigabilitate extremă, dispnee, palpitaţii, tulburări de memorie sau de concentrare, artralgii etc.

Comparativ cu populaţia adultă, copiii prezintă un risc mai mic de a se infecta cu SARS-CoV-2. Studiul publicat în The Lancet Child and Adolescent Health Journal a analizat date prelevate prin intermediul aplicaţiei britanice Zoe COVID și a inclus 1.734 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 în perioada septembrie 2020-februarie 2021.

Aproximativ 4% dintre cei incluși în studiu au avut simptome cu durată de patru săptămâni sau mai mult, iar 2% au avut o durată de peste opt săptămâni. Nu a existat o diferenţă în ceea ce privește severitatea simptomelor în funcţie de vârstă, iar în privinţa recuperării, cei cu vârste între 12 și 17 ani au necesitat o săptămână, în timp ce copiii mai mici au avut nevoie de cinci zile.

Emma Duncan, profesor de endocrinologie clinică la King’s College London, implicată în acest studiu, a concluzionat că, în cazul copiilor, sindromul long COVID este mai puţin frecvent. De asemenea, este necesar ca familiile copiilor să fie implicate în monitorizare, iar dacă părinţii sunt îngrijoraţi de persistenţa unor simptome, trebuie să se
adreseze medicului de familie.

https://www.bbc.com/news/health-58071898

Etichete: long COVID simptome long covid pandemie covid SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC