Newsflash
Internaționale

Coreea de Sud lansează teste COVID pentru pisici și câini

de Dorina Novac - feb. 10 2021
Coreea de Sud lansează teste COVID pentru pisici și câini

Proprietarii de câini şi de pisici din Seul îşi vor testa pentru COVID-19 animalul de companie dacă acesta prezintă simptome.

Anunțul autorităților din capitala Coreei de Sud vine la câteva săptămâni după confirmarea primului caz de coronavirus în rândul animalelor, fiind vorba despre un pui de pisică, informează BBC News.

test COVID animale
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit sursei citate, vor fi testate doar animalele de companie care prezintă simptome precum febră sau dificultăți de respirație după ce au intrat în contact cu persoane care au fost depistate pozitiv.

Astfel, dacă va fi testat pozitiv, animalul va trebui să intre în carantină.

„Nu este necesar ca animalul de companie să fie internat într-o unitate de izolare în cazul în care nu există dovezi că COVID-19 poate circula între oameni și animale de companie”, a precizat Park Yoo-mi, un oficial de la centrul de control al bolilor la un briefing de presă.

Dar dacă proprietarii animalului de companie sunt spitalizați cu COVID-19 sau sunt prea bolnavi sau în vârstă pentru a avea grijă de acesta, animalul va fi luat în carantină într-o unitate administrată de oraș.

În Coreea de Sud, pacienții cu COVID-19 sunt plasați în carantină, dacă nu au nevoie de tratament spitalicesc.

Park Yoo-mi le-a spus locuitorilor să aibă grijă de animalele de companie când ies la plimbare, iar distanța să fie de cel puțin doi metri față de oameni și de alte animale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe