Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Coronavirus: a treia doză de vaccin pentru britanicii de peste 50 de ani

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 5 mai 2021, ora 12:43

În toamnă, britanicii de peste 50 de ani vor putea să primească a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile încearcă să elimine complet riscul de infectare cu SARS-CoV-2 înainte de sărbătorile de iarnă.

Sunt în curs de desfășurate studii care au în vedere două opţiuni, scrie cotidianul The Times, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

vaccinare-uk

Un studiu analizează posibilitatea unor vaccinuri special modificate, pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Celălalt are în vederea administrarea unei a treia doze, pentru vaccinurile administrate în prezent în Marea Britanie (Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna), precizează The Times.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech. Marea Britanie va dispune astfel un stoc de peste două ori mai mare de ser, înainte de campania de vaccinare din toamnă.

Peste 34,6 milioane de britanici au au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor guvernamentale.

Etichete: marea britanie vaccinare coronavirus a treia doza preventie de iarna

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC