Newsflash
Internaționale

Coronavirus: a treia doză de vaccin pentru britanicii de peste 50 de ani

de L. Budin - mai 5 2021
Coronavirus: a treia doză de vaccin pentru britanicii de peste 50 de ani

În toamnă, britanicii de peste 50 de ani vor putea să primească a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile încearcă să elimine complet riscul de infectare cu SARS-CoV-2 înainte de sărbătorile de iarnă.

Sunt în curs de desfășurate studii care au în vedere două opţiuni, scrie cotidianul The Times, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

vaccinare-uk

Un studiu analizează posibilitatea unor vaccinuri special modificate, pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Celălalt are în vederea administrarea unei a treia doze, pentru vaccinurile administrate în prezent în Marea Britanie (Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna), precizează The Times.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech. Marea Britanie va dispune astfel un stoc de peste două ori mai mare de ser, înainte de campania de vaccinare din toamnă.

Peste 34,6 milioane de britanici au au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor guvernamentale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe