Newsflash
Internaționale

Coronavirus la zi: americanii vaccinează felinele și urșii de la zoo

de L. Budin - iul. 5 2021
Coronavirus la zi: americanii vaccinează felinele și urșii de la zoo

O grădină zoologică din SUA administrează un nou tip de vaccin, pentru a preveni infectarea animalelor cu coronavirus. În Germania, incidența cazurilor COVID-19 a reînceput să crească, iar vaccinarea devine obligatorie în Tadjikistan.

Grădina zoologică din Oakland, California a început să administreze ser anti-COVID felinelor mari, urșilor și dihorilor, folosind un vaccin experimental, în efortul de a proteja speciile animale împotriva SARS-CoV-2, arată Deutsche Welle. Primatele și porcii sunt următorii pe listă.

Serul a fost donat de compania farmaceutică veterinară Zoetis, care plănuiește să distribuie 11.000 de doze în 70 de grădini zoologice.

feline-zoo

Alertă în Rusia

În Europa, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, și-a îndemnat conaționalii să se vaccineze în număr mare, avertizând că țara sa se îndreaptă către al patrulea val pandemic, spre sfârșitul lui iulie, din cauza variantei Delta, relatează France 24.

Cazurile de infectare din Rusia au atins nivelul cel mai înalt, din ianuarie încoace, informează Deutsche Welle. Duminică, țara a înregistrat peste 25.000 de noi infecții zilnice. Sunt afectate cu precădere Moscova și Sankt Petersburg. 

Kremlinul a anunțat însă că nu va mai decreta lockdown la nivel național. În Moscova, oamenii au voie în restaurante doar pe baza unui test PCR negativ sau cu dovada vaccinării.

Penalități pentru germani

Germania a înregistrat 559 de cazuri noi de infectare și a raportat 7 decese. Pentru prima dată după săptămâni întregi, incidența cazurilor începe să crească.

Celebra piață de pește din Hamburg s-a deschis, pentru prima oară în ultimele 15 luni. Partidele germane aflate la guvernare continuă să lanseze apeluri pentru vaccinarea populației și anunță penalități pentru cei care nu se prezintă la vaccinare, după ce s-au programat – fiindcă asta încetinește procesul de imunizare.

Marea Britanie e pregătită de relaxarea restricțiilor, fiindcă informațiile legate de incidența cazurilor sunt de bun augur. În schimb, Slovacia își înăsprește, din data de 9 iulie, restricțiile la frontieră, privind turiștii nevaccinați și fără test PCR, care vor fi obligați să stea în carantină 2 săptămâni.

Vaccinare obligatorie la tadjici

În Orientul Mijlociu, Iran a anunțat că reimpune restricții sanitare și legate de circulație în marile orașe, de teama variantei Delta, care amenință să devină dominantă. Măsurile vin după ce, timp de peste un an, autoritățile iraniene au dispus închidere business-urilor neesențiale în 275 de orașe, inclusiv în Teheran.

Locuitorii din Tokyo continuă să fie îngrijorați de organizarea Jocurilor Olimpice, în timp ce primele echipe internaționale își fac apariția în Țara Soarelui Răsare. Un membru al echipei Serbiei de canotaj a fost depistat pozitiv, la sosirea în capitala Japoniei.

În Tadjikistan, autoritățile au decretat obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru toate persoanele de peste 18 ani. Serurile administrate sunt AstraZeneca și CoronaVac.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe